In het weelderige groen van de Zeeuwse Cathalinehof vertelde ik de belevenissen van twee broers in hun eigen, geliefde rustige bos. Wat een heerlijke vertelvoorstelling was het!

Prachtige plek: de Cathalinehof

Marjolien Viegen, één van de medevertellers uit mijn netwerk, heeft in Zeeland een klein paradijs gecreëerd. Midden in de polders, tussen dijken en zee, plantte ze wilgen en ontstond een intiem natuurtheatertje, onder de naam Cathalinehof. Wat een fantastische plek voor een vertelvoorstelling. En fantastisch werd het dus ook, tezamen met vier andere vertellers.

Raymond Uppelschoten vertelt het verhaal van de twee broers

Mijn verhaal: de twee broers

Ik vertelde het verhaal van de twee broers in het bos. Ik vond het verhaal op beleven.org, onder de titel de Onwelkome buurman. Ik had het al eerder verteld aan kinderen en daar was het een groot succes. Het is een grappig verhaal en ik kon het goed uitspelen. Het aardige is dat het verhaal even grappig is voor volwassenen. De humor is eigenlijk generiek en dat zijn dan vaak de beste verhalen.

Intieme vertelvoorstelling

Rond 5 uur ontvingen we ongeveer 20 gasten in de Cathalinehof. Ze zochten hun plek en vervolgens namen wij vertellers ze mee langs Zuid-Amerikaanse plantages, koningen met wijnkelders en meer van dat soort heerlijke verhalen. DeTwee Broers in het Bos werden goed ontvangen. En terwijl het langzaam begon te schemeren trakteerden we zo onze gasten op een mooie afwisselende vertelvoorstelling. En ja: op een prachtige plaats.