Mijn solovoorstelling Medaille: verhalen van herstel

Mijn solovoorstelling Medaille: verhalen van herstel

Op 4 november aanstaande speel ik opnieuw de vertelvoorstelling Medaille: verhalen van herstel. Dit keer op het International Storytelling Festival Amsterdam, om 16.15 uur in theater De Meevaart, Balistraat 48 a in Amsterdam. Kaarten kun je online bestellen.

“Medaille: verhalen van herstel” gaat over de fotograaf Paul, verslaafd, maar nu clean en nuchter uit de kliniek. En dan?

Waarom een voorstelling over herstel?

Verslavingsproblematiek houdt mij al langer bezig. Ik ken het van dichtbij en ik heb met veel verslaafden gesproken. Een jaar geleden besloot ik daarover een vertelvoorstelling te maken.

Maar niet over de verschrikkingen van verslaving. Niet over hoe moeilijk het is om te stoppen. Daar zijn al veel voorstellingen over gemaakt en boeken over geschreven.

Ik wilde het speciaal hebben over de worsteling van verslaafden in herstel: degenen die ervoor hebben gekozen te stoppen. En wat zij doormaken.

Medaille Verhalen van herstel door Raymond Uppelschoten

Is herstel zo belangrijk dan?

Ja, herstel is belangrijk. Op het moment dat een verslaafde voor herstel kiest, hoeft hij eigenlijk maar één ding te doen: zijn hele leven te veranderen. Dat is niet gemakkelijk, op zijn lichtst gezegd.

In mijn voorstelling staat Paul, een succesvol fotograaf, op het punt dat te doen. Eindelijk. Echt. Want hij heeft zichzelf al vaker verteld dat hij voor herstel zou kiezen. Maar dat is zeker niet hetzelfde als het ook echt doen.

En in de voorstelling zien we hoe Pauls leugens en twijfels als verslaafde misschien niet eens zoveel verschillen van die van “gewone” niet-verslaafde mensen.

applaus na de voorstelling Medaille

Waar is “Medaille” te zien?

Op zondag 31 januari 2016 ging “Medaille: verhalen van herstel” in première in de Blauwe Zaal van de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch. Daarna speelde ik de voorstelling op verschillende plaatsen in het land.

Op zaterdag 4 november aanstaande speel ik Medaille ook op International Storytelling Festival Amsterdam. In theater De Meevaart, Balistraat 48a in Amsterdam. Kaarten kun je online bestellen.

Ik zal de voorstelling nog op vele plaatsen te spelen. Voor verslaafden, behandelaars, familieleden van verslaafden en iedereen die wel eens worstelt met het leven en op de been probeert te blijven.

Interesse? Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden voor een voorstellling in je eigen (professionele) kring.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *